Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

7 ήμερη εκδρομή στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων



Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου ανακοινώνει ότι η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας πραγματοποιεί 7 ήμερη εκδρομή –από Τετάρτη 29 Απριλίου έως Τρίτη 05 Μαΐου - στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων: Μυτιλήνη Αιβαλί Σμύρνη Βουρλά. Το Δ.Σ . του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου καλεί όσα μέλη του επιθυμούν να λάβουν μέρος να τηλεφωνήσουν έως στις 30 Μαρτίου στον κ. Ηλία Μανιό στο τηλέφωνο 6973200250.

...............7ήμερη εκδρομή Μυτιλήνη Αιβαλί Σμύρνη Βουρλά.
.............Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων
....ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη 29 Απριλίου Πειραιάς - Μυτιλήνη εν πλω.
Συγκέντρωση των κ.κ. εκδρομέων στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ στις 19.30, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε στις 21,00.00 για ΜΥΤΙΛΗΝΗ με το πλοίο ARIADNE. Παραλαβή καμπινών και διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη 30 Απριλίου Μυτιλήνη - Αγιάσος - Άγιος Ραφαήλ - Μανταμάδος .
Άφιξη το πρωί στην Μυτιλήνη, αποβίβαση και αναχώρηση για την Ι.Μ. του Αγίου Ραφαήλ και των συν αυτώ Αγίων Νικολάου και Ειρήνης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο μοναστήρι για να προσκυνήσουμε και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον γραφικό Μανταμάδο, όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. του Αγίου Ταξιάρχη και θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή ανάγλυφη εικόνα του, που σύμφωνα με την παράδοση, είναι φτιαγμένη από πηλό και το αίμα των σφαγιασθέντων καλογήρων του μοναστηριού. Στην συνέχεια επίσκεψη στον γραφικό Μόλυβο θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια και στην συνέχεια για μεσημεριανό φαγητό στην Πέτρα Προαιρετική επίσκεψη στην Παναγία της Πέτρας πάνω στο βράχο με τα 115 σκαλοπάτια. Νωρίς το απόγευμα αναχώρουμε για την όμορφη Αγιάσο, όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, την οποία έφερε στη Λέσβο το 803, ο αυτοκρατορικός ιερωμένος Αγάθων ο Εφέσιος, μαζί με άλλα κειμήλια τα οποία προορίζονταν για το παλάτι της Κωνσταντινούπολης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για επίσκεψη του όμορφου χωριού και μετά επιστροφή στη Μυτιλήνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ. Παρασκευή 01 Μαίου Αϊβαλί - Μοσχονήσια - Πέργαμος - Σμύρνη.
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ’ όπου, μετά τον έλεγχο διαβατηρίων θα αναχωρήσουμε στις 08.30 με το πλοίο της γραμμής για Αϊβαλί (Κυδωνίες), όπου θα φθάσουμε μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι μιας ώρας και είκοσι λεπτών. Στο Αϊβαλί μόλις φθάσουμε θα τοποθετήσουμε τις αποσκευές μας στο πούλμαν που θα μας περιμένει στο λιμάνι και θα κάνουμε μια βόλτα για την πρώτη μας γνωριμία με την ιστορική αυτή ελληνική πόλη. Θα δούμε παλιούς Ορθόδοξους Ελληνικούς Ναούς, όπως του Αγίου Γεωργίου του Χιλιοπολίτη, της Αγίας Τριάδας, των Ταξιαρχών καθώς και τα Ελληνικά σπίτια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για τα Μοσχονήσια που είναι ένα σύμπλεγμα από νησιά. Εμείς θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μητροπολιτικό), καθώς επίσης και το Μητροπολιτικό Μέγαρο, έξω από το οποίο μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Θα δούμε την Ελληνική συνοικία με τα πετρόχτιστα σπίτια και θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, του περίφημου αυτού νοσοκομείου της αρχαιότητας. Στη συνέχεια θα πάμε στην παλιά πόλη της Περγάμου, όπου θα επισκεφθούμε το Σεράπιον ή Κόκκινη αυλή, επιβλητικό κτίριο το ποίο ήταν ναός της αρχαιότητος αφιερωμένος στην Αιγυπτιακή θεότηταΣέραπι. Στους χρόνους του Ιουστινιανού λειτούργησε ως Χριστιανικός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στον ίδιο χώρο μαρτύρησε μέσα σε πυρακτωμένο σιδερένιο βαρέλι και ο επίσκοπος Περγάμου Άγιος Αντύπας, προστάτης Άγιος των οδοντιάτρων. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Σμύρνη. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την μαρτυρική Φώκαια και θα περάσουμε από το Κορδελλιό. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα δειπνήσουμε. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μια βόλτα στη μαρτυρική παραλία της φυγής των Ελλήνων της Σμύρνης. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ Σάββατο 02 Μαίου Σμύρνη
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στην πόλη της Σμύρνης Θα περάσουμε από την πλατεία Αττατούρκ, από τον πύργο του ρολογιού στην πλατεία κονάκ (τόπο μαρτυρίου του Χρυσοστόμου Σμύρνης), το Λιμάνι, το Ελληνικό Προξενείο, την Διεθνή έκθεση και την παλιά Ελληνική συνοικία Η Σμύρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Θα εντυπωσιαστείτε με τους δρόμους της αγοράς (μεγάλο παζάρι), όπου μπορείτε να βρείτε αντίκες, κοσμήματα, ρουχισμό, δερμάτινα είδη κλπ. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για τα ψώνια ή για μία επίσκεψη απέναντι στο Κορδελιό με το καραβάκι. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
5η ΗΜΕΡΑ Κυριακή 03 Μαίου Σεβδίκιοι – Σιβρισάρι – Τεώ – Σκάλα Βουρλών
Μετά το πρωινό θα λειτουργηθούμε στο Ι.Ν της Αγ. Φωτεινής και στη συνέχεια αναχώρηση για την επίσκεψή μας στην Ιωνική χερσόνησο που βρίσκεται ανάμεσα στη Χίο και στη Σμύρνη τις Ερυθρές. Θα επισκεφθούμε πόλεις και χωριά από τις δώδεκα αρχαίες ιωνικές πόλεις βρίσκονται εδώ: η Λέβεδος και η Τέως (κοντά στο Σιβρισάρι), οι Κλαζομενές (κοντά στα Βουρλά) , πόλεις που γνώρισαν μεγάλη ακμή στην αρχαιότητα. Ένα από τα πιο γραφικά και φημισμένα περίχωρα της Σμύρνης ήταν το Σεβντίκιοϊ, το λεβέντικο, το σεβνταλίδικο «χωριό» της Ιωνίας, πασίγνωστο για την παλικαριά και την εργατικότητα των Ελλήνων κατοίκων του. Η κωμόπολη αυτή είναι χτισμένη περίπου 12 χλμ. νοτίως της Σμύρνης. Η Τέω (ή η Τέως) ήταν παραθαλάσσια πόλη σε μια χερσόνησο στην Ιωνία. Στην πόλη λατρευόταν ο Διόνυσος. Εκεί γεννήθηκε ο Ανακρέων, ο Εκαταίος ο ιστορικός, ο σοφιστής Πρωταγόρας, ο ποιητής Σκυθίνος, ο γεωγράφος Άνδρων, και ο Απελλικός, που έσωσε τα έργα του Αριστοτέλη. Η πόλη ήταν φημισμένη για το κρασί της.Η σύγχρονη πόλη Σαγιατζίκ (Sığacık) βρίσκεται κοντά στα ερείπια της Τέως.
Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στα Βουρλά όπου θα μείνουμε σε ξενοδοχείο κοντά στη Σκάλα, όπου θα επισκεφθούμε τον ξενώνα ''Γεώργιος Σεφέρης'' και στην συνέχεια θα έχουμε φαγητό σε τοπική ταβέρνα.
6η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα 04 Μαίου Βουρλά
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το χωριό μας,την πόλη των Βουρλών, όπου θα έχουμε συνάντηση στο Δημαρχείο με τοπικούς φορείς,θα περπατήσουμε στα σοκάκια και αργά το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο Τσεσμέ. Θα αναχωρήσουμε για Χίο, απ’ όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο με προορισμό μας τον Πειραιά. Αναχώρηση πλοίου για τον Πειραιά από την Χίο 23,00 το βράδυ με το BLUE STAR 1 Διανυκτέρευση εν πλω.
7η ΗΜΕΡΑ Τρίτη 05 Μαίου Πειραιάς.
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00. Αποβίβαση, τέλος της εκδρομής με πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και αναμνήσεις
.................................................................................................
........Τιμή εκδρομής κατ'άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 360 ΕΥΡΩ.
.................................................................................................
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Πειραιά - Μυτιλήνη, και Χίος Πειραιά σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
* Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Μυτιλήνη – Αϊβαλί και Τσεσμέ Χίος.
* Λιμενικά τέλη και φόροι.
* Μία (1) διανυκτέρευση στη Μυτιλήνη, με πρωινό.
* Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη, σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
* Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Σκάλα των Βουρλών, με πρωινό.
* Εμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός συνοδός στην Τουρκία.
* Επίσημος ξεναγός στην Μυτιλήνη
* Οι αναφερόμενες στο πρόγραμμα μεταφορές και εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν στη Μυτιλήνη .
* Όλες οι αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές στην Τουρκία με κλιματιζόμενο πούλμαν.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
* Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
* Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.
* Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ, ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, χωρίς παραλείψεις και για καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.
Γιά περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης ή 6932577503 Γιάννα Στρατάκη.
Θα τηρηθεί, αυστηρά, σειρά προτεραιότητα
....Τιμή εκδρομής κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 360 ΕΥΡΩ........
...Προκαταβολή γιά κράτηση 160 ευρώ. Εξόφληση μέχρι 22 ΑΠΡ.2015......
Γιά περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6933340007,Καραλής Φώτης ή 6932577503 Γιάννα Στρατάκη.
..............Τηρείται, αυστηρά, σειρά προτεραιότητας..................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου