Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Με την Τσαμπούνα τού Λιανού του Κοττάκη και το σχήμα “Παραδοσιακά Τσαμπουνοτούμπακα”. Η εκδήλωση Εορτασμού του Κλήδονα στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου),



Δελτίο  Τύπου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, η Α΄ Δημοτική Κοινότητα, o Σύνδεσμος Γυναικών Χανίων Αττικής, ο  Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή “Η Παλιά πόλη”, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό του Κλήδονα και του θερινού ηλιοστασίου.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου), παραμονή του Αϊ-Γιαννιού του Κληδονάρη.
Η διαδικασία του εορτασμού έχει ως εξής: Κοπέλες φέρνουν το «αμίλητο νερό» μέσα σε στάμνες και το
ρίχνουν σε ένα μεγάλο πήλινο αγγείο (τη λάινα). Στη λάινα τοποθετεί ο καθένας ένα προσωπικό του αντικείμενο, ένα «ριζικάρι» όπως το λένε. Στη συνέχεια διαβάζεται μια μαντεία που απευθύνεται στον κάτοχο του κάθε αντικειμένου που ανασύρεται από το νερό. Έπειτα ανάβουμε τη φωτιά στην πλατεία, όπου ρίχνουμε τα μαγιάτικα στεφάνια.
Θα ακολουθήσει γλέντι και χορός γύρω από τη φωτιά με μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και από το σχήμα του Ιουλιανού Κοττάκη “Παραδοσιακά Τσαμπουνοτούμπακα”.
                                                                                    
Πάρτε τα μαγιάτικα στεφάνια σας κι ελάτε να γλεντήσουμε!


Χορηγοί της εκδήλωσης:

Ξενοδοχείο «Ευριπίδης», «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη» μεζετζίδικο, Boutique Athens, “City Circus”, “Live in Athens”, Κάβα Οινότυπο, παραδοσιακά τυριά «Η στρούγκα του Μωριά», «Το Κομπολόι του Ψυρρή», εστιατόριο «Εν Ιορδάνη», «Στυλ και Καφέ», κρητικά προϊόντα «Ο Σύντεκνος», “Beer Time”, αρτοποιείο Αποστόλη Βενέτη



Υποστηρικτές:


monu


logo new Hestia & BOOKSTORE

Stormy weather
Ηλίας Βλαχάκης


Χορηγός Επικοινωνίας:

logoWhiteOnBlackRounded




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου