Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Πρόγραμμα 7ημερης εκδρομής Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου σε Νότια Ιταλία - Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα). Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 470.00€

Πρόγραμμα  7ημερης εκδρομής
Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Νότια Ιταλία - Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα) .
  Τιμή  κατ άτομο σε δίκλινο  470.00€
Αλμπερομπέλο, Ματέρα, Ρήγιο, Μεσίνα, Ταορμίνα, Κατάνια, Συρακούσες ,
Ορτυγία, Αίτνα, Τζιαρντίνι Ντι Νάξος , Τάραντας , Λέτσε , Οτράντο, Στερνατία.      
Αναχώρηση :28  Σεπτεμβρίου18                    1η μέρα: ΑΘΗΝΑ  – ΠΑΤΡΑ (210 χλμ)  – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας.  Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΜΠΑΡΙ  – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ(55)  - ΜΑΤΕΡΑ(70) – ΡΗΓΙΟ (380 χλμ) = 505 χλμ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι . Αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ρήγιο, μεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΗΓΙΟ(AΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ) – MΠΟΒΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΜΕΣΙΝΑ(25) – ΤΑΟΡΜΙΝΑ(55)  - ΚΑΤΑΝΙΑ(55) = 135 χλμ 
Μετά το πρωινό  θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα. Στη συνέχεια  μεταφορά στη Μπόβα Μαρίνα όπου θα  επισκεφτούμε το Ινστιτούτο των Ελληνόφωνων Σπουδών.     Στη συνέχεια περνώντας την Πόρτα Μεσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Επόμενος προορισμός μας η πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (ελ. Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Τελευταίος  μας  προορισμός  η Κατάνια. Μεταφορά  και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ(70) – ΟΡΤΥΓΙΑ  -  ΑΙΤΝΑ (105)  =  210   χλμ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες.  Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί επίσκεψη στην Αίτνα ένα ενεργό ηφαίστειο στις  ανατολικές ακτές της Σικελίας  αλλά και το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη. Τον Ιούνιο του 2013 η Unesco ανακοίνωσε την ένταξη της Αίτνας στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ  -  ΤΖΙΑΡΝΤΙΝΙ  ΝΤΙ ΝΑΞΟΣ (46)  -  ΤΑΡΑΝΤΑΣ (435)  - ΛΕΤΣΕ (108)  = 590 χλμ  
Πρωινό και  αναχώρηση  για  το  επίνειο   της  Ταορμίνας  το Τζιαρντίνι  ντι Νάξος για μια  συνάντηση με τον αντίστοιχο Δήμο. Χρόνος  ελεύθερος  και αναχώρηση  τον Τάραντα  τη μοναδική αποικία Σπαρτιατών στη μεγάλη Ελλάδα, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, τον μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Αναχώρηση για το Λέτσε. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
      
6η μέρα:   ΛΕΤΣΕ – ΟΤΡΑΝΤΟ (50)  – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ(30)  – ΜΠΑΡΙ(170) =   250 χλμ   – ΕΝ ΠΛΩ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή  πανοραμική περιήγηση μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την αρχαία  ελληνική πόλη Οτράντο  με την ονομασία «Υδρούς»  όπου θα φτάσουμε μέχρι το Ακρωτήρι στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο, όπου οι θάλασσες του Ιονίου  και της Αδριατικής συναντούνται. Θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό Μωσαϊκό που συμβολίζει το «Δέντρο της ζωής» κι συμβολίζει τον τρόπο που ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στο παράδεισο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ελληνόφωνο χωριό της Στερνατία , που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν την διάλεκτο «Γκρίγκο», που η προέλευση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Αργά το απόγευμα άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

7η μέρα:   ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ  (210 χλμ)
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη στην Αθήνα  νωρίς  το απόγευμα.                                                                   
Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο          470,00€                                   
Τιμή σε μονόκλινο                              590,00 €                                
Περιλαμβάνονται:
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό κι ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή εκτός πλοίου).
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Checkpoint, λιμενικά Τέλη Μεσίνα – Ρήγιο  (25€ )
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία. (κατ’ άτομο τη βραδιά  2€). 

Σημείωση: Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.'
HOTEL  REGENT  4*    ΡΗΓΙΟ
ΗΟΤΕL SHERATON  4*   CATANIA (ACCI CASTELO)  
HOTEL  LEONE  DI MESSAPIA    4*      .
Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 


      και  τιμή σε μονόκλινο  590,00€.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ:
Τα χρήματα θα κατατεθούν στις παρακάτω τράπεζες:
ALPHA BANK
120002320008546
IBAN/ GR5101401200120002320008546
SWIFT CODE / CR.BAGR.AAXXX
ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΙΚΕ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
104/00293279
IBAN/ GR180110104000010400293279
SWIFT CODE-BIC/ ETHNGRAA
ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΙΚΕ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ                    
5049-085636-135

IBAN/G
R5101720490005049085636135
ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΙΚΕ
Ως εξής :
                                                              
&
·        Με την  ένδειξη: εκδρομή Συλλόγου Φιλωτιτών
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  Αννα Φύτρου Μουστάκη 6974995810
                  Γρατσία Βασίλειο 6970839913
-------------------------------------


GREFIS HOLIDAYS
Head office: 26-28, Mitropoleos str. 105 63 Athens
              Tel. (0030) 210 3315621, Fax. (0030) 210 3315623
              web site: www.grefis.gr e-mail: info@grefis.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου